owner





Nama diberi Nuralia Azmira Binti Ruslan. Pada waktu dan ketika ini (2014) baru menjejak usia 20. Dilahirkan pada tanggal 31/12/1994 bersama seorang teman di perut ibu, Nurliyana Azmira. Teman yang senantiasa di sisi di saat susah dan senang. Anak sulung dari enam adik beradik. Anak jati Muar  Johor. Alia masih belajar di UNIKL MIMET, dalam course Bachelor of Maritime Operations currently i'm in the third semester. Wish me luck for final exam =)

Seorang yang sangat pendiam bagi yang tak mengenali. Tapi bila dah kenal, MasyaAllah perangai..seorang yang gila-gila sikit bila dbersama teman rapat. sikit jer haha.. Pemalu orangnya..bukan sombong yer..malu jer..sedang berusaha memperbaiki diri..InshaAllah..  seorang perahsia, suka memendam perasaan seorang diri tapi senang menjadi pendengar luahan masalah kawan-kawan. Sebab dengan cara tu dapat lupakan masalah sendiri dan tarbiyah hati untuk memahami situasi dan perasaan orang lain. Kalau kita rasa masalah kita besar,kita susah, percayalah ada orang yang diuji dengan dugaan yang lagi berat..jadi, tersenyumlah, sabar dan solat. Allah sentiasa bersama orang yang mendirikan solat dan sabar =)

Okay, back to the topic..hehe terceramah pulak dah..Start berblogging sejak tamat SPM..pada mulanya hanya untuk kongsi perkhabaran dengan kawan-kawan rapat yang  masa tu membawa haluan masing-masing selepas SPM.. Sambil sambil tu sebagai salah satu wadah untuk berkongsi ilmu dan pengalaman sebagai panduan. Yang baik datang dari Allah..yang kurang datang dari ketidaksempurnaan Alia sendiri. Maaf sekiranya sepanjang alia berblogging alia ada terkasar bahasa..maaf juga bagi penggunaan 'aku' dalam mana-mana entri.

wassalam..