Monday, 25 January 2016

Be strong nana! !

Be strong nana!! Sakit tu ujian dari Allah..

Aku x sangka kali ni terjadi kat orang yang palinggggg rapat dengan aku.. Memang sebelum ni, aku dikelilingi kisah kawan kawan yang ada diantara dierang atau keluarga dierang yang diuji Allah. Seolah olah Allah nak beri petunjuk..

kali ini orang yang palingggg rapat dengan aku pula yang diuji..

" nana sakit. Doktor cakap, ada ketumbuhan..Ketumbuhan tu semakin membesar"

Allahu, hanya Allah yang tahu perasaan aku masa tu, bila ibu bagitahu aku..

Aku takut..

Semoga Allah permudahkan segala urusan kau nana, dan dikurniakan kesihatan yang baik.. In shaa Allah.. Banyak kan berdoa.. Kita sama sama doa..

Nana, aku just nak pesan..jangan terlalu berahsia dengan aku..im your sister.. Aku sedih sebenarnya bila kau tak bagitahu aku yang kau sakit..sejak matrik kot..kau diamkan aje.. Kalau lah kau rasa benda ni buat aku rasa terbeban atau risau..kau silap.. Kita kan dah lama buat benda semua sama sama. Aku sebenarnya tunggu je bila kau nak cerita kat aku..sebab tu aku buat buat tak tahu.. Aku tak nak desak kau..tapi aku nak kau jangan lah lagi rahsiakan apa apa lagi kat aku.. Sekarang pon kita dah tak selalu jumpa.. Study pon tempat lain lain..masa tu tak sama macam dulu..im really miss you.. 

Kau tahu tak nana, hidup kita ni singkat je.. Jangan sia siakan waktu yg ada ni.. Kita yang kene pilih untuk bahagiakan hidup kita atau sebaliknya. Bahagiakn diri kau dulu..jangan asyik fikir nak bahagiakn hidup orang lain sampi lupa untuk bahagiakan hati sendiri.. Kau tak boleh jadi aku.. Aku pon tak boleh jadi kau.. Just be your self.. Aku sayang kau.. Aku tak suka bila kau cakap nak jadi macam aku.. Sedangkan dalam hati aku..aku nak jadi macam kau..  Teruskan jadi diri kau.. Youre already have the beauty inside yourself.. You should appreciate yourself more than i do..

Dah banyak ujian yang kau lalui..kisah kau buat aku sedar..walaupon aku kakak..tapi youre more stronger than me.. Sebab tu Allah pilih kau..setiap kali kau rasa sedih, rasa keseorangan kau ada aku.. Ingat tu! Dan yang paling penting.. Kau ada Allah..

Lagi satu hal! Kawan aku..kawan kau jugak.. Janganlah rasa sedih..kau tahu tak, semua kawan kawan aku kat sini teringin nak jumpa kau..kau jangan lah sedih bila rasa lonely kat sana..kawan aku kawan kau..aku tak suka bila kau cakap "kau tak pe lah kakak kau ade geng kau..kawan kau." Oi mak cik! Kawan aku kawan hang jugak..dierang semua kenal kau.. In shaa Allah, nanti kita jumpa ramai ramai..  

Ingat lagi tak dulu kita janji..kau nak jadi ahli mikrobiologi..aku pulak minat nak jadi ahli botani..walaupon sekarang impian tu macam tak akan tercapai sebab study pon amik course lain..tapi ingat the first real our intention kenapa kita pilih cita cita tu.. 

Ya sebab kita nak teroka bidang tu.. Yang buat kita semakin dekat dengan Allah..sekarang pon walaupon dah berlainan cita cita.. Selagi kita hidup berlandaskan agama yang Allah redha.. In shaa Allah..hidup kita pasti bahagia.. Dont give up okay! Aku nak kau datang waktu aku convo.. Dan aku pon nak tengok kau convo nanti :) jangan sedih kalau aku convo dulu.. Sebaliknya apa yang aku dapat nanti tu semua untuk kau juga.. Cheer up! Gain your spirit.. Ingat Allah , ibu, ayah.. Aku happy giler bile tengok kau berjaya kat matrik, aku senang hati bila tengok kau gembira, Aku bahagia..bila tengok kau bahagia..so, bahagiakan diri kau kalau kau nak tengok aku bahagia.. 



No comments: