Thursday, 23 July 2015

Sado ke?

Assalamualaikum..salam aidilfitri.. Hari ni nak buat entri pendek jer. Semalam adik alia yg lelaki tu muhammad amirul iman accident..tu lah syok sangat beraya.. Hahah..nasib baik tak kena jahit ke apa. Luka kat tangan teruk..pedih pulak orang tengok..tapi yang kelakarnya..bila mula2x ayah bawak balik iman ..masa tengok tu..dalam hati ni sebenarnya tergelak pon ada.."baru lah jantan namanye" hahah itu first ayat yang terlintas dalam hati ni..apalah aku ni -,-'  bukan nye nak simpati ke apa..kurang ajo punya kakak hahah..adoyaii..alia..alia..
Hari ni ayah bawak iman pergi xtray.. Tulang tangan dia retak dan kene tahan kat wad..kesian adik aku ni..tu cerita tak best..ada cerita lagi best..sejak iman sakit tu..sikap dia pon automatik berubah 360 darjah..hahah..kalau dulu, satu hariii..eh silap bukan satu hari tapi setiap satu jam kalau tak mengusik aku memang tak sah..memang tak complete hidup dia.. Tapi sekarang memang lain lah..tenang sikit hidup hahah..okay gurau! !  Dia tengah sakit tu, tak ada masa nak huhahuha kt rumah.. Alia doakan semoga cepat sembuh..jadikan pengajaran..tahu le sado..tapi jangan sampai tak sedo diri..haha..raya raya jugak, keselamatan jangan abaikan! !  Dan kakak doakan jugak semoga attitude semasa sakit tu kekal..haha..kalau tak serabut kepala aku nak layan.. Amin..
Bak kata ibu " cuba jadi matured sikit! " macam kene kat batang hidung sendiri pulak -,-'..

Kbye..wassalam..

Eh terlupa,ada satu lagi pesanan..jadilah kakak yang baik..jangan jadi macam alia..hahah..

No comments: