Tuesday, 27 January 2015

bersangka baik dengan Allah..[result released]

Alhamdulillah..result sem 3 dah pon release..syukur alhamdulillah..result kali ni tak sebaik dulu tapi alia tak expect pun nak dpat Dean List..bersyukur sangat ='). Tahniah jugak kat yana, my sis dia pun dapat DL walaupon bru 1st sem. keep it up!! semoga kita sama2x dapat capai cita-cita walaupun dalam bidang yg berlainan..



semoga apa jua keputusan yg kita dapat, kita redha dan sentiasa bersangka baik dengan perancangan Allah swt.. ^___^ ,bersyukurlah..kerna ini semua ujian..dan nikmat yang sementara



Hadis Nabi S.A.W yang diriwayatkan oleh muslim:
Pada hari akhirat Allah ambil manusia yang paling derita saat di dunia.Lalu Allah letakkan dia ke dalam syurga dan Allah keluarkannya semula.Lalu Allah bertanya:"Wahai si fulan adakah kamu pernah rasa derita dalam kehidupan?".lalu si fulan itu menjawab:"aku tak pernah rasa pun derita itu."Dengan sekali celupan dalam syurga manusia lupakan segala penderitaan semasa di dunia.Lalu Allah ambil manusia yang paling bahagia semasa di dunia.Lalu di celupkannya ke dalam neraka.Lalu Allah bertanya:"Wahai si fulan adakah kamu pernah merasakan nikmat dalam hidup?"Si fulan itu menjawab:"Aku tidak pernah merasa nikmat dalam hidup."Itu hanya satu celupann dalam neraka segala nikmat hidup telah dilupakan.Allahuakbar.....



Tahniah jugak untuk roommate dan kawan-kawan..
wassalam

Photobucket

1 comment: