Wednesday, 13 August 2014

Hair care product dari Shaklee berkesan!!

 Masalah rambut gugur bukanlah perkara pelik. Ianya disebabkan beberapa faktor seperti di bawah: 

Penurunan mendadak Estrogen selepas bersalin
Kandungan Estrogen yang tinggi semasa mengandung menyebabkan pembentukan scalp rambut yang sihat dan ia mengunci akar rambut dengan kuat maka pertumbahan rambut berlaku dengan baik. Tetapi sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan mudah gugur. 

Pengambilan makanan berproses sebagai diet harian: 
Rambut juga seperti rumput hijau di padang, perlukan bekalan nutrient dan air yang cukup agar ia tumbuh subur. Pengambilan diet dengan makanan berproses menyebabkan badan kita sukar untuk menerima nutrient yang cukup untuk berfungsi. Otak akan menghantar gelombang untuk mengambil nutrient dari rambut kerana rambut secara amnya tidak mempunyai fungsi penting dalam meneruskan aktiviti harian. Kerana kekurangan nutrien seperti zinc, zat besi, protien dan lain-lain menyebabkan rambut kusam dan akhirnya gugur. 

Stress: 
Stress memerlukan banyak B-complex, maka dengan kurangnya B-complex dalam tubuh makan zat ini akan di serap seperti di atas dari rambut. Stress juga menyebabkan sekatan pada salur darah yang menyukarkan penyaluran nutrient kepada rambut. 

Bahan kimia dalam produk rambut: 
Kebanyakan syampu di pasaran terhasil dari bahan kimia merbahaya yang merosakkan rambut. Macam2 iklan yang kononnya nak luruskan lambut, lebatkan rambut, atasi rambut gugur dan produk ini dijual dengan harga yang murah. Hakikatnya, produk2 ini mengandungi bahan kimia yang akan membuatkan rambut kita semakin rosak.
so, hari ni alia nak share testimoni dari seorang bloger, Ummi tiqah yang juga pengguna produk hair care dari shaklee . sekarang dia juga adalah dealer bagi shaklee setelah berpuas hati dengan keberkesanan produk yang digunakan. 
pengakuannya yang ditulis dalam blognya:
Masa saya tulis entry ni, genap 6 kali saya pakai ProSante, syampu khas dari Shaklee. Maka dengan yakin saya katakan, saya dah jumpa syampu yang menyelesaikan masalah rambut gugur yang kronik. Alhamdulillah, happy dan syukur sesangat. Masalah saya dah selesai:) dan saya takkan tukar kepada syampu lain dah. Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan. #1 - Long Lasting Finishing Spray "Medium hold" memastikan gaya rambut tidak berubah Memberikan perlindungan UV Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.


 #2 - Revitalizing Shampoo Humektan. bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut Sistem pembersih yang lembut dan berpaten Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

 #3 - Purifying Shampoo. Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.


 #4 - Replenishing Conditioner. Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

 #5 - Lightweight Conditioner. Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus


 #6 - Nourishing Scalp Treatment Nourishing Scalp Treatmen.t menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran. Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda. Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Perbezaan Shaklee ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

 Yang Mana Satu Saya Perlukan?

 Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

 >>>> Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut: 1.Revitalizing Shampoo
 2.Lightweight Conditioner
 3.Nourishing Scalp Treatment (note : set ni boleh digunakan secara harian)

 >>>> Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur(juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda boleh gunakan set berikut:
1.Purifying Shampoo
 2.Replenishing Conditioner
 3.Nourishing Scalp Treatment (note : set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan harian)

Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan.
Shaklee memilih bahan-bahan seperti:
#Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;
#Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat;
# Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain. dan tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.


Kajian klinikal bebas menunjukkan bahawa dengan penggunaan sistem Produk ProSanté yang berterusan, faedah berikut dapat diperolehi:
testimony
Harga 
wassalam..

#kita hanya berusaha tapi Allah lah yang menyembuhkan..
berminat?? whatsup saya, ALIA : O197929448
Photobucket

No comments: