Sunday, 18 May 2014

Throw back annual dinner

Alhamdulillah..masih berkesempatan untuk menaip coretan diari untuk dikongsi :) Sem ni, alia ada join annual dinner BMO..tak tahulah kenapa sem ni banyak bebeno annual dinnernye..kenapa tak buat sem lepas yer.. Tak kesahlah..yang penting annual dinner tu dah selesai dah..Alhamdulillah.. Tema untuk dinner kali ni Merah hitam putih. Alia just pakai baju kurung, sekali gus merangkap baju raya tahun ni. Tok sah lah membazir duit yerr..ibu yang pilihkan baju tu..cantik! Alia suka sangat. Harganya pun cantik lah jugak, tapi takpe guna duit Mara..hihi..

Sem ni alia join 2 annual dinner.satu dinner course BMO ngan dinner kelab GPMS.Tapi tak de gambar untuk GPMS. Biarlah ia jadi memori. Tapi Alia cuma sedikit kesal sebab masa dinner BMO tu..bukan sebab dinnernya tak best,tapi ada rasa macam sedih sikit bila nak dicompare dengan annual dinner masa study kat matrik dulu.Mungkin sebab alia tak biasa lagi kot ngan persekitaran sekeliling ni. Kalau masa kat matrik dulu, satu kelas amik gambar sama-sama, potong kek sama-sama..selfie sama-sama haha..gila-gila budaknya.. miss all them..mungkin kami sebaya, jadi terasa lebih rapat macam adik beradik. 

                                   Geng BMO batch 8,my classmate =)

Tapi jangan salah sangka..classmate Alia semua baik-baik, friendly..Alia jer yang ambil masa sikit nak suaikan diri..Alia rasa,better macam ni lah..sekurang kurangnya batas pergaulan terjaga..Alia teringat pesan murabbi usrah kiteorang, kak soleha..Alia tanya kat kak soleha, 

macammana ye kak,kalau orang kata kita sombong, tak campur ngan orang gara-gara kiteorang ni bukan lah jenis yang friendly ngan budak lelaki..nak bercakap pun segan,payah..
kak soleha kata,"tak pe..itu lebih baik..kak solehah sendiri pun dulu waktu belajar, berdepan benda yang sama.bila dah habis belajar pun, ada clasmate(lelaki) tegur kat akak"budak baru ke?,tak pernah nampak pun" 

kita sendiri kena jaga batas pergaulan,supaya kita dihormati lelaki,supaya dierang tahu kita bukan jenis yang mudah ditepuk tampar,dierang sendiri pun akan rasa malu untuk bercakap benda yang tak baik kat kita.InshaAllah.. =) 

so, nasihat untuk semua gigirl yang mengahadapi situasi yang sama macam alia , just ignore apa yang orang nak kata..teguhkan prinsipmu..Just think smart! kita nak fikir apa pandangan orang terhadap kita atau fikir apa pandangan Allah pada kita..


 dari kiri atas : kak yang, sya, cek engku atiqa, nani, me, and mira comelll..




#throwback annual dinner KMJ pakai baju kurung merah jugak time ni..


bersama roomate me, fiqah, yana, tasya..InshaAllah friendship till Jannah..amin~

minta maaf kalau apa2x sahaja coretan yang menyinggung perasaan kamu kamu..yang baik datangnya dari Allah yang kurang datangnya dari kesilapan alia sendiri..wassalam..



Photobucket

No comments: