Saturday, 17 March 2012

dilema spm kembali lagi



tinggal lagi 2 hari nak dapat result..mulanya macam orang tak de perasaan...tak rasa apa-apa langsung bila dapat tahu tarikh keputusan keluar..tapi makin dekat tanggal 21 Mac tu makin....takut pulak..bukan apa,semalam ada kenduri akikah kat rumah atok,ramai yang datang tegur aku pasal spm..

makcik 1 : dah dapat mimpi belum?
aku : hah mimpi?? dalam hati* mimpi apa pulak makcik ni..

aku memang lambat pick up sikit..he..he.aku pun senyum jek..macam kerang busuk..

makcik 2 : kak, kalau dapat result bagitau makcik..mana tau dapat sambung balajar kat oversea ke..jangan lupa bagitau kat fb

makcik 3 : akak.gud luck spm..ni harapan orang lenga ni..do de best..

kat Fb pun cikgu siap tulis status pasal hal ni jugak..cikgu2x semua memang target tahun ni result baik (berdasarkan pengalaman zaman pmr kite orang..yang agak cermelang)

pokoknya..semua orang seolah olah berharap sangat...kiteorang (twinz) dapat result baik..sebab before ni kiteorang alhamdulillah dapat straight A's PMR..jadi spm mesti nak cemerlang jugak kan??

itulah yang merisaukan aku..aku cuma takut kalau-kalau..aku hampakan mereka semua.
aku cuma berharap kalau aku dapat kep cemerlang,kejayaan tu hanya untuk mereka semua bukan untuk aku..masatu baru aku rasa lega..fuhhh..

wassalam..wish me luck peeps!!



Photobucket

2 comments:

Ain GreenChubby said...

wahhhh..sama la kite..eh,awk nie ada kembar qew??

twinz said...

yup..saya ada twin..harap awak pun dapat kep cemrlang..he.he..