Tuesday, 31 January 2012

Segmen Jom Tambah Followers by Aiman


Assalamualaikum..allz!!!
x jawab dosa ('',)*!!



Buat kali ke 3 nye join contest..saje je rajinkan diri menaip..==,*ceh..padahal nak hadiah..
okeylah,kali ni join segmen yang dianjurkan oleh adik Aiman..-oo-* terang-terang tulis kat atas tu ^..

syaratnye x susah mana..sebab tu join..he..he..#pecah rahsia tak ikhlas..
syarat-syarat nak join ada kat bawah ni..:
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^^,...fuh.. *penat
^
^
^
^
^
^
^
^
syaratnye:
  • wajib ada blog *done!! (surely korang ada blogkan??cukup 1 syarat nak join!!)
  • wajib follow blog Aiman *done!! (macam tak biasa pulak kan..++,)
  • wajib like fanpage Aiman *done!! (mustahil korunk tak ada FB!!,cukup 1 lagi syarat..)
  • buat satu entry pasal segmen ni.. *tengah buat..hampir done
  • kalau rajin promote segment ni (tak wajib) *tak rajin!! =,=*pemalas!


mudahkan??^__^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
(--.)*sampai..
rewardsnye pulak:

- 2 yang bertuah akan di rss feed kan di blog Aiman
- 5 blog bertuah akan di bloglistkan....
- yang lain akan diletakkan dipost Aiman..

kalau nak join klik kat barner tu..

done!!!
^___________^



wassalam..







1st ever contest by eryn edrina


Assalamualaikum....allz..


excited ni, nak join contest +0+..selepas di tag oleh my sis , yana..walaupun last minit participation =,=* hindustan..yup..aku memang minat gilerr dengan hindustan..

tajuk lagu: piya piya o piya piya
bukan piza piza o piza piza...yerk..*perut lapar ==,*

tajuk movie : har dil jo pyaar karega
klau tengok tajuk ni surely mmg x ingat..tapi bila dengar lagu mesti tau punye..

aku bagi hints,ni pic nye:





dah ingat kan..

oklah .. kenapa aku suka??
  • sebab lagu ni tunjuk keeratan antara family member
  • bila dengar lagu ni terbayang prety zinta ngan rani mukherjee pakai kasut besar,pastu pakai tepon besar punya ==, pesen lama..
  • then,tak boleh nak dinafikan lagu ni sweet sangat!! kadang2x terasa nak jadi macam dieorg..semua sama..^^,* berangan sekejap..

last skali nak tag kat Arira effira

syarat semua done!! apa lagi
jom layan lagu ni..






Lyrics:..

Jab jab choodi khanke re
jab jab paayal chhanke re
jab jab saawan barse re
oye bole bole bole bole bole bole bole jiya
Piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
subah shaam kare mera jiya
jiya jiya jiya jiya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
Na jaane kyon dil dhadke
ghadi ghadi ye kyon tadpe
ho bedardi tune isko dard ye kaisa diya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
Neend ud jaati hai chein bhi khota hai
tanha tanhaai mein haan jaane kya hota hai
rang khil jaata hai aankh khul jaati hai
aaina dekhoon to sharam si aati hai
betaabi deke mujhko kyon hosh ye mera liya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
Jab kisi ladke se haan ladki milti hai
mere dil mein chaahat ki haan chaandni khilti hai
jab kisi ke ghar mein dholki bajti hai
jab kisi iki doli phoolon se sajti hai
meri bhi deewani dhadkan karne lage iya iya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
Subah shaam kare mera jiya
jiya jiya jiya jiya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
Na jaane kyon dil dhadke
ghadi ghadi ye kyon tadpe
ho bedardi tune isko dard ye kaisa diya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya
Piya piya o piya piya
piya piya o piya
piya piya o piya piya
piya piya o piya ..





Monday, 30 January 2012

Cheritera Hati First Giveaway



assalamualaikum..allz..

sudah terang lagi bersuluh,bila nampak je pic kat atas tu^ maknanya aku join GA lah..ni first time join Giveaway..tak kisahlah menang ke tak..asalkan aku dah join..sekadar memeriahkan dunia blogger ni ..lagipun aku a.k.a alia baru lagi dalam dunia ni..tak payah banyak citer jom terjah GA ni!!!
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
66,*
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
fuh ==,.. penat aku taip...
nie syarat-syaratnya:

  • Buat satu entri mengenai Cheritera Hati First Giveaway.*done
  • Tag dua blogger lain *done
  • Tinggalkan link entri korang di ruang komen beliau *done
  • Follow blog cheriterahatyhaney.blogspot.com *done
kalau ada bunga mesti ada kumbang..kalau ada blog mesti ada followers..so,
kalau ada GA surely ada hadiah..yeah !! yeah !! ^___^#loncat-loncat.. lek lu.....tengok dulu hadiahnya apa..
^
^
^
^
^
^
^^,
^
^
^
^
^
^
^
hadiah:



Tempat Pertama:
1 produk Avail Beauty + 2 Shawl Inner Polkadot + Brooch

Tempat Kedua :
Produk Avail Beauty + 1 Inner Shawl Polkadot + Brooch

Tempat Ketiga :
1 Shawl Inner Polkadot + Produk Avail Beauty.


Saguhati (untuk 2 orang pemenang) :
Produk Avail Beauty
.



+o+ w0ww!!..bestkan?? jomlah join click sini supaya lebih clear..

ok,the last mission,alia nak tag kat:

selesai...^__^!!




Saturday, 28 January 2012

doodle muslimah



Assalamualaikum allz..*tak jawab dosa!!

ok..abaikan pic kat atas tu..aku tau..,cutekan?? Hari ni aku terasa nak bagi freebies doodle,tak lah lawo mane tapi..bolehlah..tahan..=,=*menyampah..doodle ni di edit buat kali pertamanya..menggunakan sai and photoscape..hope korunk sukasuki...tak payah paham aku punya language-,-lalala..la...la..

kat sini ada 3 doodle muslimah cuma beza baju jerk..semuanya

ala-ala baju pesen stripe..pink colour lagi..aku tau korunk sukasuki righ now..^^,


http://i1240.photobucket.com/albums/gg498/aliyanatwinz/cute%20doodle%20muslimah/PINK.png



http://i1240.photobucket.com/albums/gg498/aliyanatwinz/cute%20doodle%20muslimah/comey.png

http://i1240.photobucket.com/albums/gg498/aliyanatwinz/cute%20doodle%20muslimah/PEPELGIRL2.png


third doodle tu nampak chubby sikit tau..aku pun tak tau kenapa..oklaa..i,m stop here..*baru taip sikit dah penat --,huhhh.....

papai!!

Wednesday, 11 January 2012

cuti lagi??







Assalamualaikum all.
salam ukhwa juga..;p

tak tahulah kenapa tetiba rasa bosan duduk terperuk je kat rumah..=,= Tak tahu nak buat apa..facebook??? umm..bosanlah tiap2x hari mengadap..almost everyday,i'm doing the same thing!! sleep all over the time,
makan,pastu apa lagi..tengok tv ah..

Dah hampir sebulan..jadi pengangur tak bertauliah..ha..ha..nothing to do.=,= hate it!! sekarang dah bulan satu..result spm keluar maybe bulan tiga..NGERINYE!! Tak tau lah apa agaknye keputusanku..aduhai.. tak larat nak pikiq..tapi memang berharap sangat nak masuk matrik or asasi 1 tahun..mudah2xan dapat lah..amin..

bila teringat balik masa sekolah dulukan..rasa rindu pulak..lagi2x time study group..bukan setakat study jerk, siap kene jadi cikgu,buat explanation panjang lebar..baru aku paham susah-payahnye jadi cikgu..

oklah.tu jer nak cerita my sweet memories..bye all!!
pray 4 my luck..;p